T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu

Öğrenci Mesleki Gelişim Alan

Ebedî bir hayatı etkileyen ve şekillendiren davranışların topluma kazandırılmasını sağlamak din görevlilerinin vazifeleri ile mümkündür. Özellikle yaşadığımız bu asırda insanların çoğunun belli bir dînî düşünceye ve inanca sahip olduğunu, karşılaştığı problem ve ihtiyaçlar için ise Din Görevlilerine müracaat ettiğini düşünürsek görevlerinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu görmekteyiz. Bu sebepten ötürü öğrencilerimizin de bir Din Görevlisi'nin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki alanda etik değerlerinin neler olduğunu bilmeleri konusunda Müftülükten görevli olarak gelen Kur'an Kursu Öğreticisi hocamızın anlatımıyla bir seminer düzenlendi. 

Gerçekleşen seminerde öncelikle 'Din görevlileri' diye tabir edilen kitlenin kimler olduğu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan bilgilendirmeler sonrasında yaptıkları işin Peygamber mesleği olduğunun bilincinde olmaları bu yüzden de topluma karşı büyük sorumlulukları olduğunun altı çizildi. Büyük kitlelere hitap etmelerinden dolayı kişiler arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurmalarının önemli olduğu söylendi. Programın ilerleyen zamanlarında ise Mesleki ve Ahlaki Özellikler konusuna vurgu yapıldı;

Bu kişilerin :Kur'an'a vâkıf, Alanındaki bilgilere hakim, Vazife Şuurunu bilen , sabırlı , dünyadaki sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip eden , ilahiyat eğitimi yanında felsefe, tarih, sosyoloji, psikoloji ve eğitim dallarında bilgiye sahip, aynı zamanda herkese adil davranabilen, 'Liyakat' sahibi, şahsiyetli , onurlu , kendine güvenen, kılık kıyafetiyle örnek olan, hoşgörülü ve tatlı dilli olmaları en önemli vasıflarındandır diyerek konu sonlandırıldı. Programın son kısmında ise öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırılarak seminer son buldu. Böylelikle bu kutsal görevin düşünüldüğünden çok daha meşakkatli ancak bir o kadar da manevi hazzının yüksek olduğu konusunda öğrencilerde farkındalık oluştu.

31-03-202231-03-202231-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.03.2022 - Güncelleme: 29.04.2022 10:01 - Görüntülenme: 267
  Beğen | 0  kişi beğendi