ANKARA / PURSAKLAR - Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS 2024

Şbt

Hedef LGS 2024 proje koordinatörleri bilgi ve tecrübe paylaşımı toplantısı Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Şbt

Hedef LGS 2024 projesi kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize yönelik ara tatil kamp programı gerçekleştirdik. Konu tekrarları, soru analizleri, rehberlik çalışmalarının yer aldığı programımız verimli bir şekilde gerçekleşti. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

LGS ÖĞRENCİLERİMİZ LİSE TANITIM GEZİLERİNDE

Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu olarak 8. sınıf öğrencilerimizi  tanıtım amacı ile Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Liselerine götürdük. Öğrencilerimiz liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların imkânları  hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Dikkat ve Odaklanma, Motivasyon, Duygu Eğitimi Semineri

5 Haziran Pazar günü LGS'ye girecek olan öğrencilerimiz için  "motivasyon ve duygu eğitimi" ve dikkat, odaklanma konulu seminer  verilmiştir. Öğrencilerimize sınava yönelik motivasyonu yüksek tutmak için tavsiyelerde bulunulmuş; sınav öncesi ve sınav esnasında hissedecekleri heyecan, stres vb. duyguları doğru düzenleme önerileri sunulmuştur.

Motivasyon ve Duygu Eğitimi Semineri

5 Haziran Pazar günü LGS'ye girecek olan öğrencilerimiz için "motivasyon ve duygu eğitimi " konulu seminer verilmiştir. Öğrencilerimize sınava yönelik motivasyonu yüksek tutmak için tavsiyelerde bulunulmuş; sınav öncesi ve sınav esnasında hissedecekleri heyecan, stres vb. duyguları doğru düzenleme önerileri sunulmuştur.

SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI

Okul Rehber Öğretmeni Nurhan Tanış tarafından bu yıl LGS'ye girecek olan 8. sınıf öğrencilerimize yönelik  "Sınav Kaygısı ve Baş  Etme Yolları" konulu  seminer verilmiştir. Öğrencilerimize sınav öncesi ve sınav esnasında kaygı hissettiklerinde kullanabilecekleri öneriler sunulmuştur.  Seminerde öğrencilerimize sınav kaygısı ile baş etme yollarını gösteren broşür de  dağıtılmıştır.

ARA TATİL KAMP PROGRAMI

Okulumuzda 12-14 Nisan tarihlerinde  8. sınıflara yönelik Ara Tatil Kamp Programı uygulanacaktır. Program içeriğinde  motivasyon semineri, deneme sınavları ; Türkçe,  Matematik,  İngilizce branş denemeleri,  sınav soru rehberliği yer alacaktır.

Adım adım LGS ye yaklaştığımız bugünlerde  gerçekleştireceğimiz bu  kamp programı ile öğrencilerimizi  hem akademik hem de  psikolojik olarak sınava hazırlamayı  amaçlıyoruz.

Tüm 8. sınıf öğrencilerimizin  bu programa katılmasından mutluluk duyarız.

Mrt

Ebedî bir hayatı etkileyen ve şekillendiren davranışların topluma kazandırılmasını sağlamak din görevlilerinin vazifeleri ile mümkündür. Özellikle yaşadığımız bu asırda insanların çoğunun belli bir dînî düşünceye ve inanca sahip olduğunu, karşılaştığı problem ve ihtiyaçlar için ise Din Görevlilerine müracaat ettiğini düşünürsek görevlerinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu görmekteyiz. Bu sebepten ötürü öğrencilerimizin de bir Din Görevlisi'nin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki alanda etik değerlerinin neler olduğunu bilmeleri konusunda Müftülükten görevli olarak gelen Kur'an Kursu Öğreticisi hocamızın anlatımıyla bir seminer düzenlendi.

Gerçekleşen seminerde öncelikle 'Din görevlileri' diye tabir edilen kitlenin kimler olduğu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan bilgilendirmeler sonrasında yaptıkları işin Peygamber mesleği olduğunun bilincinde olmaları bu yüzden de topluma karşı büyük sorumlulukları olduğunun altı çizildi. Büyük kitlelere hitap etmelerinden dolayı kişiler arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurmalarının önemli olduğu söylendi. Programın ilerleyen zamanlarında ise Mesleki ve Ahlaki Özellikler konusuna vurgu yapıldı;

Bu kişilerin :Kur'an'a vâkıf, Alanındaki bilgilere hakim, Vazife Şuurunu bilen , sabırlı , dünyadaki sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip eden , ilahiyat eğitimi yanında felsefe, tarih, sosyoloji, psikoloji ve eğitim dallarında bilgiye sahip, aynı zamanda herkese adil davranabilen, 'Liyakat' sahibi, şahsiyetli , onurlu , kendine güvenen, kılık kıyafetiyle örnek olan, hoşgörülü ve tatlı dilli olmaları en önemli vasıflarındandır diyerek konu sonlandırıldı. Programın son kısmında ise öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırılarak seminer son buldu. Böylelikle bu kutsal görevin düşünüldüğünden çok daha meşakkatli ancak bir o kadar da manevi hazzının yüksek olduğu konusunda öğrencilerde farkındalık oluştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ ASO MESLEKİ TEKNİK KOLEJİNE GÖTÜRDÜK

Mesleki yönlendirme kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimiz ASO Mesleki Teknik Kolejine geziye götürülmüştür.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Mi

"DİKKAT GELİŞTİRME VE MOTİVASYON " EĞİTİMİMİZ

Milli Eğitim Bakanlığının "2023 Vizyonu" ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi " çerçevesinde hayata geçirilen Kalite Takip Sistemi (KTS) çalışmaları kapsamında okulumuzda 8. sınıf öğrencilerimizle "Dikkat Geliştirme ve Motivasyon" çalışması yapıldı. Çalışmada sunulan dikkat geliştirici etkinliklere öğrencilerin etkin katılımı sağlandı.